Kimberly-processen

Ædelsten kan bruges som en valuta til finansiering af ulovlige aktiviteter eller krige. For at stoppe dette har diamantindustrien og andre organisationer, herunder EU, igangsat et system, der kontrollerer international handel med uslebne diamanter. Initiativet kaldes Kimberly-processen og betyder, at et certificeringssystem for international handel med uslebne diamanter skal følges. Regeringerne skal sikre, at hver sending af ru diamanter sendes i en sikker beholder sammen med et individuelt nummereret og statsgodkendt certifikat om, at diamanterne er fri for konflikter. Lige nu er omkring 70 lande tilsluttet systemet.

Ud over Cut, Clarity, Color og Carat er der en femte "C" - konfliktfrie diamanter.

Konflikt diamant eller bloddiamanter

En konfliktdiamant stammer fra et konfliktramet område og finansierer ofte krig og andre ubehagelige begivenheder. Konfliktdiamanter eller bloddiamanter, som det også kaldes, er hovedsageligt forbundet med afrikanske lande som Congo, Elfenbenskysten, Angola, Sierra Leone og Liberia. Lande, hvor konfliktdiamanter har været en del af finansieringen af ​​grupper og begivenheder, hvor mennesker er blevet meget syge.

Konfliktdiamanter og diamantindustri

Kimberley-processen blev startet efter årtusindskiftet for at forhindre, at bloddiamanter nåede bevidstløse forbrugere. De førende stater, hvor diamanterne udvindes, blev samlet for sammen at standse handelen med konfliktdiamanter. Lidt over seks måneder senere blev landene og diamantindustrien enige om en måde at kontrollere strømmen fra rå diamant til færdiggrund til os forbrugere.

Kimberley-processen har i øjeblikket 54 medlemmer, og i alt 81 lande er repræsenteret. Det betyder, at anslået 99,8% af alle rå diamanter gennemgår Kimberley-processen.

Alle vores diamanter er helt fri for konflikt

Vielsesbutikken garanterer, at alle vores diamanter er helt fri for konflikt, og vi handler kun med leverandører, der får deres diamanter fra legitime kilder. Vielsesbutikken understøtter en konfliktfri handel og alle fredsbevarende aktiviteter i de berørte lande.

© 2010 Vigselbutiken AB.